По-рано днес Апелативен съд - Пловдив разгледа делото срещу подсъдимия Петър

...
</TD
>По-рано днес Апелативен съд - Пловдив разгледа делото срещу подсъдимия Петър
Коментари Харесай

Побойникът от Поповица иска по-лека присъда

По-рано през днешния ден Апелативен съд - Пловдив прегледа делото срещу подсъдимия Петър Пеев, който на 12.06.2022 година след събора в с. Поповица е съзнателно нанесъл удар на Йордан Минков, като два дни по-късно Минков почива в болничното заведение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Подсъдимият и неговата отбрана не са съгласни с присъдата и затова бе обжалването им през днешния ден.

Прокурор Атанасов съобщи, че фактическата конюнктура се поддържа от множеството видеоматериали по случая. По него са основани две тройни правосъдни експертизи, с цел да се види причинноследствената връзка сред удара и настъпилата гибел. 

Според държавното обвиняване наложеното наказване е обосновано и заслужено и поддържат тезата си, че гибелта е настъпила по непредпазливост, в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета.

Адвокатът на частните обвинители се причисли към мнението на прокурора за фактическата конюнктура, само че изрази мнението си, че в действието се следи възможен предумисъл за минимум междинна телесна щета. 

Той показа, че подсъдимият е могъл да знае, че Минков е използвал алкохол и може да се причинят контузии. За него наказването е незаслужено и самопризнанието на Пеев е мощно надценено. 

Адвокатът пледира пред съда за оптимално наказване и разносите по днешното съвещание.

В залата бе и сестрата на умрелия Минков, която също пожела оптимално наказване.

" Обвиняемият е бил три пъти убеждаван да не атакува брат ми. Имало е доста хора поради събора, само че полиция не е имало. Парадоксално е. Ако имаше, това можеше да не се случи. Това не е лека телесна щета поради резултата. Брат ми към този момент се е прибирал в безпомощно положение. Пеев го е настигнал и го е нападнал. "  

Защитникът на обвинения помоли да измени присъдата на Пеев във връзка с размера и типа на наказването. 

Тя реши да вметне, че умрелият е бил открит от своя наследник, малко преди злополучния удар, паднал на друго място. Тя не спори фактическата конюнктура, само че пожела от съда да не се развива друга теза.

Изрази подозрение по отношение на възпирането на Пеев от разпра с Минков, като изложи обстоятелството, че няма доказателствен спор сред тримата.

Тя дефинира наказването на Пеев като незаслужено и счете, че първото условно наказание на Пеев няма общо с това му действие, макар че е осъществено в изпитателния му период. 

Мнението й не се е трансформирало и тя към момента счита, че пробацията за дълъг интервал от време би превъзпитала Пеев.

Съдът дадоха последна дума на подсъдимия, който изрече страдание за случилото се.

В момента той работи като машинен оператор с алтернатива за развиване в специалността. 

Засегната бе тематиката за здравословното положения на Пеев. Той описа, че има проблеми с черния дроб, които не му разрешават да прави тежка физическа работа.

Решението на Апелативен съд – Пловдив ще бъде ще бъде оповестено в законовия период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР